Justiție

Un procuror din Craiova acuzat că fura bani şi bijuterii depuse ca probe în dosare, achitat de judecători

Adrian Flavius Cristea, un procuror din Craiova acuzat că a furat bani şi bijuterii depuse ca probe în dosare în care erau cercetaţi traficanţi de droguri, a fost achitat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Conform deciziei instanţei, Flavius Cristea a fost achitat pentru infracţiunea de abuz în serviciu în formă continuată, „întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală”, iar pentru infracţiunea de sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, el a fost achitat „întrucât nu există probe că inculpatul a săvârşit infracţiunea”, relatează Agerpres.

Decizia poate fi atacată de Parchetul General în termen de 10 zile.

Cazul a fost instrumentat de Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ), între timp desfiinţată, iar acuzaţiile se referă la perioada în care Flavius Cristea a lucrat la DIICOT Craiova, având de instrumentat dosare de trafic de droguri. Ulterior, Flavius Cristea s-a transferat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova.

După ce efectuau percheziţii la traficanţi de droguri, poliţiştii îi înmânau procurorului sume3le de bani găsite în locuinţele traficanţilor, fără a fi întocmit un proces de predare – primire. Flavius Cristea oprea pentru el o parte din bani, fiind cunoscut ca un împătimit al jocurilor de noroc – conform unor alte acuzaţii ale anchetatorilor.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button