Justiție

Un procuror a violat și bătut ani la rând o copilă de 15 ani – Șefii lui au încercat să-l scape

În urmă cu aproape zece ani ar fi abuzat sexual o adolescentă, pe care o amenința cu moartea. Magistratul ar fi scăpat nejudecat, însă Procurorul General al României a decis redeschiderea anchetei.

Presupusul calvar reclamat de părinții fetei ar fi început în 2015, pe când fata avea doar 15 ani și, spun procurorii Parchetului General care au finalizat ancheta și au trimis dosarul în judecată, magistratul ar fi abuzat de adolescenta pe care o ademenea într-un apartament din Iași, unde ar fi dezbrăcat-o cu forța și ar fi violat-o în repetate rânduri.

Aceste agresiuni, spun aceeași magistrați s-ar fi repetat săptămânal și nu doar în acea locuință, ci și în interiorul mașinii procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Răducăneni, mașină pe care acesta o parca în locuri dosnice.

În 2018, după aproape doi ani de suferință, părinții fetei au reclamat cele petrecute la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași, însă din lipsă de probe, cazul a fost închis.

Procurorul General al României a luat însă, decizia, după ce a studiat întregul dosar, de a înfirma soluția de clasare anul trecut, așa că întreaga anchetă a fost reluată la Parchetul General la secţia de urmărire penală şi criminalistică, iar acum s-a ajuns la rechizitoriu, procurorul fiind trimis în judecată pentru acuzația de viol.

Soarta lui va fi decisă de Curtea de Apel Bacău, însă cel puțin deocamdată, aceeași procurori care îl acuză de aceste fapte îngrozitoare spun că magistratul care este trecut de prima tinerețe se bucură totuși, de o prezumție de nevinovăție, însă în cazul în care va fi găsit vinovat riscă până la 12 ani de închisoare.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button