ActualitateInternațional

Un marinar român, luat ostatic pe o nava în Oceanul Atlantic. Celulă de criză la MAE

Un marinar român, luat ostatic pe o nava în Oceanul Atlantic. Celulă de criză la MAE

UPDATE. Ministerul de Externe informează că ministrul Bogdan Aurescu a convocat, în regim de urgenţă, Celula de criză interinstituţională cu privire la incidentul produs la data de 29 noiembrie a.c. în zona portului Lome, Republica Togo, în care a fost implicată nava Agisilaos şi care s-ar fi soldat cu răpirea mai multor navigatori, printre care şi un cetăţean român.

MAE menţine legătura atât cu armatorul/angajatorul cetăţeanului român în cauză, cât şi cu Sindicatul Liber al Navigatorilor pentru alte informaţii relevante în acest context. Ministerul de Externe reiterează recomandarea ca tratarea în spaţiul public a elementelor privind acest caz să se facă cu toată precauţia, dat fiind caracterul specific şi sensibil al acestuia.

Cel puțin un român este printre marinarii răpiți ieri de pe o navă atacată de pirați în Oceanul Atlantic, în dreptul Golfului Guineea, scrie presa străină. Nava aparţine unei companii din Marea Britanie. În momentul atacului, la bord erau 200 de marinari.

Adrian Mihălcioiu, liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor, a precizat că nava Agisilaos, sub pavilion Marshall Island, a fost atacată de pirați azi-noapte, pe când traversa Golful Guineea, la 5 mile vest de Guineea și la 22 de mile de Togo.

Potrivit acestuia, echipajul a încercat manevre evazive de evitare a atacului, însă se pare că aceste manevre nu au reușit și nava a fost abordată de pirați. După cum transmite Digi24, patru navigatori au fost luați ostatici.

Aboneaza-te la fluxul de stiri PSNews.ro de pe


Telegram

Navigare în articole  » Citește mai multe despre această știre aici.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button