Justiție

Un fost deputat PNL poate scăpa de închisoare după ce a luat mită peste 5 milioane de euro

Fostul deputat liberal Marin Anton, condamnat pe fond la 5 ani de închisoare pentru o mită de 5,3 milioane de euro, a cerut joi încetarea procesului penal ca urmare a intervenirii prescripţiei. Curtea de Apel Bucureşti va pronunţa decizia definitivă în acest dosar pe data de 9 februarie.

Potrivit sursei citate, procurorii DNA au cerut, iniţial, suspendarea procesului lui Anton până la pronunţarea de către magistraţii Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a deciziei cu privire la “riscul de impunitate” pe care îl creează hotărârea Curţii Constituţionale pe tema prescripţiei.

De asemenea, continuă site-ul citat, în dosarul lui Anton, Curtea de Apel Bucureşti a respins solicitarea DNA şi a acordat cuvântul pe apel. Procurorii DNA au arătat că fostul deputat trebuie să meargă la puşcărie pentru mita de 5,3 milioane de euro, iar avocatul fostului liberal a solicitat achitarea pe motiv că fapta nu există. Ca să fie sigur, apărătorul a solicitat, în subsidiar, aplicarea deciziei CCR pe tema prescripţiei şi încetarea procesului penal.

Marin Anton a primit câte un an de puşcărie pentru fiecare milion de euro luat cu titlul de mită în 2009, pe vremea când era secretar de stat în Ministerul Transporturilor, pentru modernizarea Aeroportului “Henri Coandă”.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button