ActualitateInternațional

Ultimele doze din rețeta lui Hrușciov pentru America – 60m.ro

Distribuie acest articol!

  Președintele Biden este criticat până și de presa care i-a fost aproape pentru alegerea pe care a făcut-o pentru agenția federală care reglementează și supraveghează activitatea tuturor băncilor americane și a filialelor băncilor străine din SUA – Office of the Comptrollers of the Currency.

  ”O alegere dubioasă pentru ”polițistul” băncilor din SUA”, scrie Reuters. ”Nominalizata lui Biden a crescut în URSS și caută să pună capăt activității bancare așa cum o știm acum”, scrie The New York Times.

  Joe Biden a nominalizat-o pentru această poziție pe Saule Omarova, născută în RSS Kazahstan și absolventă a Universității de Stat din Moscova, unde a avut o bursă „Lenin”. Omarova a emigrat în SUA după 1989 și a devenit profesor de drept la Cornell University. Omarova a susținut ani de zile modificarea sistemului bancar american. Ea își dorește ca depozitele americanilor la băncile private să treacă la Federal Reserve, care astfel ar deveni un soi de Gosbank, Banca de Stat a URSS. Din funcția pe care o va avea, dacă toți senatorii democrați vor păstra disciplina și vor vota în favoarea nominalizării președintelui, Omarova va supraveghea 1.200 de instituții financiare. Nu va avea pârghiile pentru aplicarea planului de mai sus însă va putea pedepsi băncile care nu-i vor respecta dictatele, scrie The Wall Street Journal.

  Omarova susține și alte proiecte care implică un rol important al statului, cum ar fi Green New Deal, proiectul drag progresiștilor din Partidul Democrat, precum și crearea unei Autorități Naționale de Investiții care să fie condusă exclusiv de tehnocrați și care să coordoneze pe termen lung strategia economica a SUA, adică un soi de Gospaln sovietic. Progresista Omarova nu uită de schimbările climatice.

  ”Autoritatea de investiții va avea o conducere aprobată de Congres și mai multe birouri regionale în toată țara. Pe lângă construcția de poduri, șosele și alte proiecte de infrastructură, autoritatea va construi locuințe la prețuri accesibile și va pune în practică proiecte de energie curată, precum și soluții de reducere a efectelor schimbărilor climatice”, a spus Omarova, în fața Congresului SUA.

  Saule Omarova nu s-a ferit să laude de-a lungul timpului sistemul sovietic. ”Până să vin în SUA, nu-mi imaginam că există undeva inegalitate între bărbați și femei. Spuneți ce vreti despre fosta URSS, însă acolo nu era inegalitate între venituri. Piața libera nu le știe pe toate”, scris Omarova, în 2019, într-un mesaj Twitter. După ce a fost criticată, ea a adăugat: ”Nu am susținut că femeile și bărbații erau tratați la fel în toate aspectele vieții în fosta URSS. Însă salariile erau stabilite de stat într-un mod care favoriza egalitatea de gen. Și toate femeile aveau susținere financiară generoasă în perioada maternității. Astea sunt doar vise în societatea noastră!”.

  The Wall Street Journal a reacționat cel mai dur la nominalizarea făcută de Joe Biden. ”Sigur, exista Gulagul și proprietatea privată era interzisă, însă mamele aveau beneficii!”, scrie publicația financiară. ”Doamna Omarova crede că prețul acțiunilor, salariile, capitalul și creditul trebuie dictate de guvernul federal. (…) A propus ca Federal Reserve să preia depozitele consumatorilor și să pună capăt activității bancare așa cum o știm, să devină ”platforma care generează, modulează și alocă resursele financiare într-o economie moderna. Ea ar vrea ca SUA să aibă o monedă digitala, ca Venezuela și China”, scrie The Wall Stret Journal.

  Membrii progresiști ai Congresului SUA au salutat nominalizarea Omarovei. Fosta prezidențiabilă Elizabeth Warren a spus că nominalizarea este „o veste minunată”, pentru că ea va lupta împotriva ”haosului climatic” și împotriva „investițiilor riscante ale Wall Street-ului în combustibili fosili”.

  The Wall Street Journal are o explicație pentru această nominalizare făcută de Joe Biden. ”Sursele noastre arată că președintele a nominalizat-o trecând peste obiecțiile secretarului Trezoreriei, Janet Yellen. O teorie a acestei nominalizări bizare este că Biden încearcă să-i atragă de partea sa pe progresiști, pentru că are nevoie de voturile lor pentru un nou mandat al lui Jerome Powell în fruntea Federal Reserve”. ”Senatorii democrați au aprobat aproape toate nominalizările făcute de Joe Biden, însă Omarova este o nominalizare greșită, într-o funcție nepotrivită, într-o țară nepotrivită și într-un secol nepotrivit”, mai scrie WSJ.

  În 1959, când marxismul cultural se împlântase deja în America și își arăta colții în mediul universitar, mai mulți jurnaliști i-au atribuit lui Nikita Hrușciov următoarea replică dată cu ocazia vizitei în SUA: ”Nepoții voștri vor trăi în comunism. Voi americanii sunteți atât de creduli. Nu, nu veți accepta comunismul de-a dreptul; însă vă vom da doze mici de socialism, până când vă veți trezi că aveți deja comunism”.

  Calculele politice ale administrației Biden și aripa progresistă a Partidului Democrat prescriu acum ultimele doze din rețeta lui Hrușciov pentru America.


  Distribuie acest articol!

   Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

   Back to top button