Internațional

UE se îndreaptă către Africa de Vest – Bruxelles pregătește sancțiuni împotriva regimului militar din Niger

Surse europene au declarat că liderii de la Bruxelles pun bazele primelor sancțiuni asupra membrilor juntei care au preluat puterea în Niger luna trecută.

Noii lideri militari au respins până acum eforturile diplomatice internaționale de mediere.

Țările învecinate care susțin preluarea armată au cerut Națiunilor Unite să prevină o intervenție militară amenințată de alte state din Africa de Vest.

Un diplomat oficial, implicat în activitatea de sancțiuni, a declarat că UE a început să discute criteriile pentru măsurile punitive. Oficialul a spus că acest lucru ar include „subminarea democrației” în Niger și probabil că va fi convenit în curând.

„Următorul pas ar fi sancțiunile împotriva membrilor individuali ai juntei”, considerați responsabili, a spus diplomatul UE.

Miniștrii de externe ai UE sunt așteptați să discute despre situația din Niger, inclusiv despre sancțiuni, la o întâlnire la Toledo, Spania, pe 31 august.

UE, unul dintre cei mai mari furnizori de ajutor pentru Niger, a declarat deja luna trecută că suspendă cooperarea în materie de securitate și sprijinul financiar care au fost stabilite la 503 milioane de euro (552 milioane de dolari) în 2021-2024 pentru a ajuta la îmbunătățirea guvernanței și a educației.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button