Internațional

Ucraina ia atitudine – Ambasadorul ungar a fost convocat după ce Viktor Orban s-a afișat cu un fular care includea și părți din Ucraina

Ucraina îl va convoca pe ambasadorul Ungariei pentru a protesta față de faptul că premierul Viktor Orban a mers la un meci de fotbal purtând un fular care înfățișa o parte din teritoriul ucrainean ca făcând parte din Ungaria, a anunțat marți Ministerul ucrainean de Externe.

„Promovarea ideilor revizioniste în Ungaria nu contribuie la dezvoltarea relațiilor ucraineano-maghiare și nu respectă principiile politicii europene”, a scris pe Facebook purtătorul de cuvânt al ministerului, Oleg Nikolenko.

Nikolenko a precizat că Ucraina dorește scuze și o dezmințire a oricăror pretenții maghiare asupra teritoriului ucrainean.

Presa ucraineană a prezentat imagini cu Orban întâlnindu-se cu un fotbalist maghiar care purta un fular inscripționat cu o hartă a „Ungariei Mari”, care include teritoriile care fac parte acum din statele vecine România, Austria, Slovacia, Croația, Serbia și Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button