Internațional

Ucraina cere României să recunoască la nivel oficial Rusia ca stat sponsor al terorismului: „Am fi recunoscători”

Premierul Ucrainei, Denys Shmyhal a declarat joi, că ar fi recunoscători României dacă ar recunoaşte la nivel oficial Rusia ca stat sponsor al terorismului.

El a precizat la inaugurarea noului punct de trecere a frontierei de la Vicovu de Sus-Krasnoilsk că deschiderea de noi puncte de trecere a frontierei reprezintă o prioritate pentru guvernul Ucrainei şi a anunţat că în perspectivă, se planifică deschiderea a încă şapte puncte de trecere la frontiera comună cu România.

Premierul Ucrainei a declarat că deschiderea punctului de frontieră reprezintă ”o apropiere dintre statele noastre şi confirmă drumul Ucrainei spre calea europeană”.

”Ne-am întâlnit într-o perioadă foarte dificilă pentru Ucraina, în care agresorul distruge toată infrastructura critică a Ucrainei, mai ales că se apropie iarna. Suntem recunoscători părţii române pentru susţinerea integrităţii teritoriale şi a suveranităţii Ucrainei”, a spus Denys Shmyhal, el precizând că ”România îi susţine activ în lupta împotriva agresorului şi susţine ideea formării unui tribunal internaţional şi parcursul ţării spre viitor”. ”Am fi recunoscători României dacă ar recunoaşte la nivel oficial Rusia ca stat sponsor al terorismului”, a spus premierul Ucrainei.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button