Internațional

Ucraina are doi miniștrii de externe – Bogdan Aurescu, la ONU: „Reconfirm susținerea fermă pentru independența Ucrainei”

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu a susținut, în intervenţia naţională de la Consiliul ONU pentru Drepturile Omului, că România reconfirmă „susţinerea fermă şi de neclintit a României” pentru independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei.

Iată ce a spus Bogdan Aurescu: „Trebuie să facem eforturi neobosite pentru a trage la răspundere Federaţia Rusă pentru crimele din Ucraina şi pentru a despăgubi numărul mare de victime. Permiteţi-mi să reconfirm susţinerea fermă şi de neclintit a României pentru independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei”

Şeful diplomaţiei române a amintit recenta rezoluţie a Adunării Generale a ONU, care condamnă războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

„Este dreptul său legal şi moral. În schimb, noi trebuie să asigurăm sprijin multilateral, pentru a consolida rezistenţa Ucrainei şi rezistenţa la agresiunea Federaţiei Rusiei. Trebuie să avem un dialog internaţional consistent şi să ne coordonăm pe tema reconstrucţiei post-război a Ucrainei, pe baza unui plan amplu şi bazat pe realitatea din teren”, a completat ministrul Bogdan Aurescu.

De asemenea, el a vorbit şi despre recentele cutremure care au afectat grav Turcia şi Siria şi a amintit că România s-a aflat printre primele ţări care au oferit ajutor umanitar.

Consiliul Drepturilor Omului (CDO) a fost înfiinţat în baza rezoluţiei Adunării Generale a ONU în acest sens şi a început să funcţioneze efectiv la data de 19 iunie 2006, înlocuind Comisia Drepturilor Omului.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button