Politică

„Totul pentru Ucraina, nimic pentru România” – George Simion critică dur rezultatele vizitei lui Zelenski

George Simion, președintele AUR, a criticat în termeni duri atitudinea politicienilor din conducerea țării după vizita președintelui ucrainean, Volodymyr Zelenski, acuzându-i de neglijarea problemelor reale cu care se confruntă românii și etnicii români din Ucraina.

„Multă fanfară pentru mai nimic”, a scris Simion pe site-ul personal, www.georgesimion.ro, referindu-se la vizita lui Zelenski. El a criticat politicienii români aflați la guvernare pentru că s-au grăbit să își facă poze și să le posteze pe rețelele de socializare, în loc să se ocupe de problemele reale ale românilor.

Simion a adus în discuție și problema drepturilor cetățenilor etnici români din Ucraina, acuzând Guvernul României că a neglijat această problemă.

„Cred că ne-am obișnuit deja cu toții cu modul în care Guvernul României, alături de Președinte, aleg să își bată joc de noi. Dar parcă niciodată nu a fost atât de „mai pe față”, ca acum. Inviți Președintele Ucrainei la tine acasă, îl primești cu onoruri militare și covor roșu, îi promiți ajutor necondiționat, doar ca acesta să răspundă „Nu este o problemă [pentru noi]”, atunci când este întrebat dacă va recunoaște inexistența limbii „moldovenești”. Poetic!”, arată liderul AUR.

George Simion a trecut în revistă și alte probleme ignorate de Guvern și de președintele României, precum situația agricultorilor români afectați de importurile de cereale ucrainene, tinerii români din Bucovina de Nord mobilizați de armata ucraineană, asimilarea culturală forțată a comunității etnice române din Ucraina și problema canalului Bâstroe din Delta Dunării.

„Despre agricultorii români, care au avertizat că sunt în prag de faliment din cauza influxului de cereale ucrainene de pe teritoriul țării noastre, s-a spus ceva? Nimic! Despre soarta tinerilor români din Bucovina de Nord, mobilizați în rânduri repetate de către Armata Ucraineană, s-a rostit vreun cuvânt? Nimic! Despre asimilarea culturală forțată a comunității etnice române din Ucraina, s-a menționat vreo vorbă? Nimic! Despre canalul Bâstroe din Delta Dunării? Nimic!

Asta este politica externă a României. Un mare „nimic”, pusă la dispoziția tuturor celor care vor să ne exploateze. Politic, economic, militar, în toate felurile”, a spus președintele AUR.

„Suntem buni să dam din cap aprobator, să nu scoatem un cuvânt, să facem așa cum ni se spune”, a declarat Simion, criticând politica externă a României.

Președintele AUR a subliniat că România a ajutat Ucraina necondiționat de la începutul invaziei rusești, găzduind sute de mii de refugiați ucraineni.

„Nu spune nimeni că trebuie să fim răsplătiți pentru aceste fapte. Dar nici să fim luați de proști și duși cu zăhărelul, de absolut fiecare dată”, a concluzionat George Simion, cerând clasei politice românești să respecte și să protejeze interesele poporului român.

Sursa: georgesimion.ro

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button