ActualitateInternațional

The Sun: Rusia ar fi furat planul vaccinului AstraZeneca pentru a crea Sputnik V – 60m.ro

Distribuie acest articol!

  Potrivit unor surse din interiorul guvernului britanic, câţiva miniştri au declarat că există dovezi că spioni care lucrau pentru Kremlin au furat planul vaccinului Oxford/AstraZeneca. Cu acest plan, ar fi putut crea propriul lor vaccin rusesc, Sputnik V. „E clar că planul şi informaţiile esenţiale au fost furate de un agent străin”, scrie „The Sun„, citat de Rador.

  „Trăim într-o lume în care activităţile statului implică spionajul industrial şi spionajul economic”, a declarat ministrul britanic de interne, Damian Hinds. „Ne confrunăm cu ameninţări mai sofisticate ca oricând. Există tot timpul state străine care vor să pună mâna pe informaţii sensibile”. Prim-ministrul Boris Johnson nu a comentat încă aceste alegaţii.

  Studii clinice arată că vaccinul rusesc Covid-19 este comparabil cu cel al Oxford/AstraZeneca.

  În replică, Rusia și echipa care a creat vaccinul Sputnik V neagă acuzațiile lansate de tabloidul britanic, potrivit cărora spionii ruși ar fi furat tehnologia Oxford/ Astra Zeneca pentru a ajuta la crearea vaccinului rusesc.

  Un reprezentant al fondului rusesc care promovează și vinde Sputnik V a calificat dezvăluirile din The Sun drept un alt ”fake news” și o ”minciună sfruntată” bazată pe surse anonime.


  Distribuie acest articol!

   Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

   Back to top button