Cum va fi acordată motorina donată R. Moldova de către România pentru sprijinirea agricultorilor afectați de secetă ~ InfoPrut
Distribuți acest articol

România are nevoie de o bancă de stat pentru fermierii din România. Anul agricol poate fi rău sau bun. Sunt situații în care ratele trebuie amânate sau suspendate, dar băncile străine niciodată nu vor face asta.

Băncile străine iau banii din țară și îi duc în Austria, Germania, Franța, ele sunt doar modalități prin care românii săraci să devină și mai săraci.

Agricultorii români se simt părăsiți, pradă băncilor străine. Când ai mai mare nevoie de bani te inchid, îți taie finanțarea, te lasă fără surse. Apoi îți declară falimentul și îți iau tot.

Tocmai de aceea statul român are nevoie de o pârghie financiară prin care să ajute, nu să încurce. O bancă agricolă pentru stat este exact ceea ce trebuie.

Fermierii români trebuie să se împrumute la dobânzi aproape zero și nu să fie permanent sub securea tăierii finanțării.

Atunci când apar crize sau ani mai slabi, cum a fost anul 2020, banca să ajute pe români și nu să îi ucidă pe fermieri.

O bancă agricolă de stat va crește suveranitatea României și controlul asupra sectorului financiar, acolo unde nu statul și românii dictează ci băncile care căpușează economia României.

Ca să fim clari: băncile sunt bune dacă sunt corecte. În România însă băncile nu au venit să ajute și să facă un profit corect, ele doar sunt mijloace financiare de extragere a banilor din economia națională.


Distribuți acest articol