Politică

Surse – Unii USR-iști cer să plece Drulă – Scor foarte prost comparativ cu alegerile trecute

USR, care a candidat la aceste europarlamentare în formula Alianța Dreapta Unită (alături de Forța Dreptei și PMP), va trimite cel mult patru oameni la Bruxelles, în timp ce în țară au pierdut mai multe primării importante.

Elena Lasconi, văzută ca principalul rival, și-a spulberat contracandidații în cursa pentru municipiul Câmpulung.

Uniunea Salvați România este într-o cădere liberă față de 2019. Noua construcție politică realizată alături de PMP și Forța Dreptei pentru alegerile din anul 2024 (Alianța Dreapta Unită) a obținut, conform rezultatelor provizorii 11% din numărul de voturi. În 2019, USR-PLUS reușea să adune 22,36% din voturi, obținând 8 mandate de europarlamentar. F

ie că vor obține 11% sau 12%, cei din ADU vor avea maximum patru europarlamentari, ceea ce înseamnă că în Parlamentul European vor fi trimiși doar Dan Barna, Vlad Voiculescu, Eugen Tomac și Vlad Botoș.

Situația politică a lui Cătălin Drulă nu e una prea bună. După rezultatul slab la europarlamentare, mult sub așteptări, USR a pierdut Brașovul (unde Allen Coliban a fost învins de George Scripcaru), și e pe cale să piardă și Primăria Sectorului 1, unde liberalii clamează victoria prin George Tuță. Conform datelor din aproape toate secțiile, mai puțin două, Tuță are 13.121 de voturi, iar Armand 12.279 de voturi, conform proceselor-verbale centralizate de rezultatevot.ro. Mai mult, conform rezultatelor provizorii, USR e pe cale să piardă și Primăria Sectorului 2, în condițiile în care Rareș Hopincă are un avans de aproximativ 300 de voturi, dar mai sunt procese-verbale de procesat.
Citeşte întreaga ştire: Nemulțumiri în USR. Cătălin Drulă duce formațiunea la jumătate din scorul obținut în 2019. Rivala din partid, Elena Lasconi, și-a spulberat adversarii la Câmpulung

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button