Internațional

Suntem buni de plată – Ciucă anunță că România va dona 1,3 milioane de dolari la un fond NATO care ajută Ucraina, Moldova și Georgia

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat miercuri la Bruxelles, la o conferință comună cu secretarul general NATO Jens Stoltenberg, o contribuție a României de 1,3 milioane de dolari la un fond NATO care ajută Ucraina, Moldova și Georgia.

”Am subliniat miza continuării sprijinului şi asistenţei pentru Ucraina. De asemenea, am reiterat sprijinul pentru integrarea euroatlantică a Ucrainei, asumat încă din 2008, la Summitul de la Bucuresti. Am accentuat, de asemenea, că Republica Moldova şi Georgia, partenerii noştri cei mai vulnerabili ca efect al războiului Rusiei contra Ucrainei, au nevoie de susţinerea noastră”, a declarat premierul Ciucă la conferința comună cu șeful NATO.

El a explicat că României contribuie financiar la Fondurile Voluntare NATO dedicate acestor state cu 400.000 dolari pentru Ucraina, 600.000 dolari pentru Republica Moldova și 300.000 dolari pentru Georgia.

”Toate aceste contribuţii reprezintă o reflectare practică a importanţei speciale acordate de România, în mod constant, politicii NATO de parteneriate”, a mai spus premierul Ciucă.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button