ActualitateInternațional

Summit-ul ONU pe tema schimbărilor climatice va avea loc în decembrie

ONU şi guvernul britanic au anunţat că vor organiza pe 12 decembrie un eveniment privind schimbările climatice, în ziua celei de-a cincea aniversări a Acordului de la Paris, notează AFP.

Evenimentul va fi organizat în comun de secretarul general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, şi premierul britanic, Boris Johnson, şi va reuni liderii mondiali cei mai ambiţioşi în privinţa climatului, potrivit unui comunicat.

Ţările participante vor fi invitate să prezinte planuri actualizate despre climat, înainte de marea conferinţă a ONU privind schimbările climatice care va avea loc la Glasgow în noiembrie 2021, COP-26, programată iniţial pentru acest an, dar amânată din cauza pandemiei.

În cadrul Acordului de la Paris, fiecare ţară îşi stabileşte propriile obiective de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, dar aceste obiective, în prezent insuficiente pentru a limita încălzirea planetei cu 1,5 grade Celsius în raport cu sfârşitul secolului al XIX-lea, trebuie să fie revăzute frecvent în creştere.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button