Internațional

SUA sunt foarte generoase – Republica Moldova primește 50 de milioane de dolari pentru a face faţă efectelor războiului din Ucraina

Statele Unite vor oferi Republicii Moldova 50 de milioane de dolari pentru a o ajuta să facă faţă impactului războiului declanşat de Rusia împotriva Ucrainei, a anunţat duminică ambasadoarea americană la ONU, Linda Thomas-Greenfield, în timpul unei vizite la Chişinău.

Ea a spus că banii vor sprijini managementul frontierei, prin programe, instrucţie şi echipamente, eforturile de combatere a traficului de fiinţe umane, îmbunătăţirea eficienţei şi transparenţei în domeniul justiţiei şi combaterea corupţiei şi criminalităţii cibernetice.

Noua sumă se adaugă la cele 30 de milioane de dolari anunţate de SUA luna trecută pentru a sprijini eforturile de îngrijire a refugiaţilor în Republica Moldova în următoarele şase luni.

Aproape 400.000 de refugiaţi au plecat deja din Ucraina prin Republica Moldova, aproximativ un sfert dintre ei rămânând în această ţară, conform ONU.

Back to top button