SUA: Pfizer are în plan autorizarea vaccinului anti-Covid19 pentru copiii mai mici de 11 ani
Distribuți acest articol

Directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla, a anunțat că are în vedere autorizarea vaccinului anti-Covid19 produs de compania sa și pentru copiii din grupa de vârsta 2-11 ani. În acest sens, Pfizer va solicita în toamnă autorizația de utilizare în regim de urgență pentru acest ser, după ce se încheie studiul privind siguranța și eficacitatea vaccinului la copii cu vârste între 6 luni și 11 ani.

„Ne așteptăm să avem concluzii definitive și să depunem două documentaţii pentru aprobare în luna septembrie, una pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 5 ani și alta pentru cei între 5 şi 11 ani, în septembri”, a declarat CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, citat de CNN, acesta adăugând că depunerea documentaţiei pentru copiii de la 6 luni la 2 ani este așteptată pentru al patrulea trimestru al anului 2021.

Pfizer a solicitat deja o autorizație de utilizare în regim de urgență pentru vaccinul său împotriva coronavirusului pentru adolescenți și copii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani. FDA este pregătită să autorizeze vaccinul împotriva Pfizer pentru această grupă de vârstă până la începutul săptămânii viitoare, a declarat luni un oficial al guvernului federal american.S


Distribuți acest articol