SUA: Arizona a certificat câştigarea alegerilor de către Joe Biden
Distribuți acest articol

Autorităţile din Arizona, un stat cheie în alegerile prezidenţiale din Statele Unite, au certificat luni rezultatul votului, închizând o nouă portiţă juridică pentru preşedintele Donald Trump de a contesta rezultatul scrutinului prezidenţial din 3 noiembrie, anunţă USA Today.

Este aşteptat ca şi statul Wisconsin să certifice rezultatul alegerilor în cursul zilei de luni, preşedintele ales Joe Biden fiind desemnat câştigător în ambele state. Secretarul general al Arizonei, Katie Hobbs, a certificat luni rezultatul alegerilor alături de guvernatorul statului, procurorul general al Arizonei şi judecătorul-şef al Curţii Supreme locale care au servit ca martori.

„În pofida unor provocări fără precedent locuitorii Arizonei şi-au făcut apariţia pentru democraţia noastră, fiecare alegător din Arizona are mulţumirile mele şi ar trebui să ştie că pot fi mândri de maniera în care a fost desfăşurată această alegere cu transparenţă, precizie şi corectitudine, în concordanţă cu legile şi procedurile electorale din Arizona, în pofida numeroaselor afirmaţii care susţin contrariul”, a afirmat Hobbs.

Pe lângă certificarea victoriei lui Biden a fost confirmată şi victoria democratului Mark Kelly, un fost astronaut NASA, în cursa pentru Senat din Arizona. Preşedintele comisiei electorale din Wisconsin, Ann Jacobs, a declarat ieri că intenţionează să certifice luni alegerile pentru a rezolva disputele legale mai rapid.

„Motivul pentru acest lucru este că echipa de campanie a lui Trump nu poate face apel până când nu sunt certificate”, a afirmat Jacobs. Este aşteptat ca echipa de avocaţi a lui Trump să conteste certificarea rezultatelor în ambele state. Trump a scris duminică pe Twitter că:

„Renumărarea din Wisconsin nu este despre găsirea de greşeli în numărătoare ci despre a găsi persoane care au votat ilegal iar acest caz va fi reluat după ce renumărarea este gata, luni sau marţi”. În Arizona rezultatul poate fi contestat în decurs de cinci zile după certificarea alegerilor. Echipa juridică a lui Trump a contestat rezultatul alegerilor în mai multe state însă fără succes până acum.

 » Citiți întreg articolul pe ziaruldeiasi.ro


Distribuți acest articol