SUA a carantinat transporturi de vaccin după ce o „anomalie” a răcit prea tare flacoanele
Distribuți acest articol

Oficialii americani au declarat miercuri că au pus în carantină câteva mii de doze de vaccin produs de Pfizer, în California și Alabama, săptămâna aceasta, după ce o „anomalie” a procesului de transport a făcut ca temperatura de depozitare să scadă prea mult.

Vaccinul Pfizer, care a fost dezvoltat împreună cu compania germană BioNTech, necesită o temperatură de depozitare de aproximativ minus 70 de grade Celsius. Fiolele cu vaccin sunt depozitate în tăvi, care conțin cel puțin 975 de doze fiecare, conform Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Generalul Gustave Perna, care supraveghează programul de vaccinare cunoscut drept Operation Warp Speed, a declarat reporterilor că două tăvi care au ajuns în două locații separate din California trebuie returnate la Pfizer după ce temperatura a scăzut la minus 92 de grade Celsius.

Vaccinul „nu a părăsit niciodată camionul”, a spus el miercuri. „Le-am returnat imediat înapoi la Pfizer și am înlocuit cele două tăvi. Lucrăm acum cu FDA, CDC, FDA și Pfizer pentru a stabili dacă acea anomalie este sau nu sigură”.

El a spus că „anomalia” s-a repetat în Alabama.

„În Alabama au fost primite într-o locație două tăvi. Aceeași anomalie, minus 92. Am reușit să oprim și să punem în carantină vaccinul și să înlocuim transportul”, a spus el.

Nu este clar ce a cauzat scăderea temperaturii de depozitare. Pfizer nu comentat.

 » Citiți întreg articolul pe ziaruldeiasi.ro


Distribuți acest articol