Internațional

Stoltenberg: Asistăm la o distrugere nemaivăzută de la al Doilea Război Mondial

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat lumea ”asistă la o distrugere nemaivăzută de la al Doilea Război Mondial, iar alianţa militară ”nu poate fi indiferentă” faţă de ”războiul brutal de agresiune” pe care Rusia îl provoacă Ucrainei, relatează CNN.

”Asistăm la acte de război, atacuri asupra civililor şi distrugeri nemaivăzute de la al Doilea Război Mondial”, a declarat şeful NATO într-un discurs susţinut, joi, în Norvegia.

Stoltenberg a precizat că NATO va continua să sprijine Ucraina în lupta sa împotriva Rusiei şi a lăudat alianţa pentru procesul de acceptare a Finlandei şi Suediei ca noi membri.

”Cu câteva ore în urmă, Senatul SUA a ratificat protocoalele de aderare. În total, 23 Aliaţi au ratificat până acum aderarea Finlandei şi a Suediei la NATO… până în prezent, acesta a fost cel mai rapid proces de aderare din istoria modernă a NATO”, a adăugat Stontelberg.

Cu toate acestea, el a recunoscut că sprijinul NATO pentru Ucraina are un cost.

”Plătim un preţ pentru sprijinul nostru Ucrainei. Pentru sprijinul militar, umanitar şi financiar. Pentru sancţiuni, care au dus la creşterea inflaţiei şi la preţuri mai mari în ţările noastre”, a evocat şeful NATO.

Stoltenberg a ţinut să sublinieze că preţul pe care îl plăteşte Ucraina este mult mai mare, fiind ”măsurat în vieţile oamenilor”, deoarece sunt ”sute de morţi sau răniţi zilnic”.

NATO nu poate permite Rusiei să îşi îndeplinească obiectivele în Ucraina, a menţionat Stoltenberg, fiindcă astfel, Putin va primi ”confirmarea că violenţa funcţionează”, iar alte ţări vecine ”pot fi următoarele” ţinte.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

1 comentariu

  1. Sa nu uitam ca SUA si Anglia au tot lalait-o cu deschiderea celui de al doilea front timp de vreo 3 ani. Abia cand au vazut ca Rusia zdrobeste armatele Germaniei naziste si ca ar putea castiga singura razboiul, au catadicsit sa faca ceva concret ca sa nu se spuna ca DOAR Rusia a nimicit Germania nazista.
    Si sa nu uitam ca SUA au salvat o multime de fascisti in 1945 si i-au folosit, pe urma, contra Rusiei, inrolati in CIA…

    https://vezionline.net/nazis-in-the-cia-nazisti-si-fascisti-in-slujba-cia-2013.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button