Politică

Statul are bani, dar nu ajung la români – Partidele vor primi și mai mulți bani de la bugetul de stat

Statul are bani dar nu ajung la români, asta reiese din Guvernarea PSD-PNL-UDMR. Partidele sistemului au decis că este nevoie de o mărire la subvenția politică primită de partide. Recomandarea a venit din partea Autorității Electorale Permanente (AEP), o instituție care s-a îndepărtat de drumul corect.

Partidele vor primi și mai mulți bani de la bugetul de stat, bani publici, după rectificarea bugetară. Biroul de presă al Guvernului a confirmat că Autoritatea Electorală Permanentă va primi suplimentar, după aprobarea rectificării bugetare, suma de 24,4 milioane de lei (aproximativ 5 milioane de euro) pentru susținerea activității partidelor politice.

Demersul vine în urma solicitării Autorității Electorale Permanente (AEP), care a cerut majorarea subvenției pentru partidele politice cu reprezentare parlamentară și locală.

Potrivit datelor AEP, partidele au cheltuit anul trecut doar jumătate din suma încasată ca subvenție la buget, iar peste 122 de milioane de lei au rămas în vistieria de partid. Situația financiară a arătat că partidele primesc mai mulți bani decât pot cheltui, dar banii publici au ajutat partidele să finanțeze masiv presa.

Bugetul AEP pentru 2022, din care funcționează instituția și se virează și subvenția pentru partide, este de 234 de milioane de lei. La acest buget se vor adăuga cele 24,4 milioane de lei.

Liderii marilor partide susțin anual că vor reduce semnificativ subvenția, dar datele oficiale arată că declarațiile sunt doar politice și nu au acoperire în realitate.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button