Semnal de alarmă OMS: Tulpina indiană a fost detectată în 44 de țări
Distribuți acest articol

Distribuie acest articol!


  Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a lansat un semnal de alarmă cu privire la răspândirea tulpinii indiene a coronavirusului, mult mai contagioase, care generează noi cazuri de infectare în India și alte câteva zeci de țări din lume, se arată într-un comunicat al agenţiei pentru sănătate din cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU).

  Varianta B.1.617, care a apărut pentru prima dată în India în octombrie, a fost detectată în secvenţe de genom descărcate în baza de date GISAID provenite din 44 de ţări din toate cele şase regiuni ale OMS“, au precizant reprezentanții organizației, adăugând că a primit „notificări privind detectarea în alte cinci ţări”.

  În afară de India, în Marea Britanie a fost detectat cel mai mare număr de cazuri de contaminare cu varianta B.1.617.

  Această variantă a fost descrisă săptămâna aceasta de OMS drept „îngrijorătoare” şi reprezintă unul dintre motivele – însă nu singurul – care explică explozia pandemiei din India şi cel mai grav focar al pandemiei din lume în prezent. B.1.617 s-a alăturat listei altor trei variante, cele care au apărut pentru prima dată în Marea Britanie, Brazilia şi Africa de Sud, care sunt considerate mai periculoase decât versiunea originală a coronavirusului, fie pentru că sunt mai contagioase, letale sau rezistente la anumite vaccinuri.


  Distribuie acest articol!


   Distribuți acest articol