Internațional

Șeful NATO: „Victoria Rusiei în Ucraina ar însemna înfrângerea NATO, iar asta nu se poate întâmpla!”

Stoltenberg anunţă următoarea mişcare NATO: exerciţiu de descurajare nucleară în lumina ultimelor ameninţări venite de la Kremlin.

Oficialul mai spune că „o victorie a Rusiei în conflictul din Ucraina ar însemna o înfrângere pentru NATO iar asta nu va fi permis. NATO nu vede niciun semn de intenţie a Rusiei de a folosi arme nucleare, dar rămâne vigilentă (…) Evenimentele de ieri din Ucraina arată slăbiciunea Rusiei, deoarece soldaţii ruşi nu fac progrese pe câmpul de luptă”. 

Exerciţiile anuale de antrenament de descurajare nucleară realizate de către NATO sunt programate pentru săptămâna viitoare.

„Acesta este un antrenament de rutină care are loc anual pentru a ne menţine descurajarea.  Ameninţările nucleare voalate ale preşedintelui Putin sunt periculoase şi iresponsabile. Rusia ştie că un război nuclear nu poate fi câştigat şi nu poate fi purtat vreodată”, a mai declarat Stoltenberg. 

Exerciţiul „Steadfast Noon” durează o săptămână „va implica 14 membri ai Alianţei NATO şi avioane cu capacitate nucleară, alături de capabilităţi suplimentare, cum ar fi avioane de informaţii şi de realimentare. Exerciţiul are obiectivul de a se asigura că personalul şi echipamentele relevante sunt pregătite.” 

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că alianţa de apărare „monitorizează îndeaproape” forţele nucleare ale Rusiei şi că un atac deliberat asupra infrastructurii critice a aliaţilor va primi un „răspuns unit şi hotărât”.

Vorbind în timpul unei conferinţe de presă despre războiul din Ucraina, Stoltenberg a spus că „ameninţările nucleare voalate” ale lui Vladimir Putin sunt „periculoase şi iresponsabile”. „Monitorizăm îndeaproape forţele nucleare ale Rusiei. Nu am văzut vreo schimbare în postura Rusiei, dar rămânem vigilenţi”, a spus el.

Şeful NATO a continuat spunând că organizaţia a dublat numărul de grupuri de luptă din estul alianţei.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button