Internațional

Șeful NATO: „Respectăm ceea ce au promis aliații. NATO va livra Ucrainei sisteme de apărare împotriva dronelor”

NATO va livra Ucrainei, în zilele următoare, sisteme de apărare aeriană antidronă pentru a ajuta țara să se apere împotriva valului de drone de fabricație iraniană cu care Rusia vizează infrastructuri critice, a declarat secretarul general al alianței, relatează Reuters.

Ucraina a declarat că atacurile cu drone au distrus aproape o treime din centralele sale electrice în ultima săptămână, după ce Rusia și-a intensificat atacurile asupra infrastructurii, mult în spatele liniei frontului, în urma unei serii de eșecuri militare.

În cadrul unei conferințe de securitate de la Berlin, șeful NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că răspunsul la aceste atacuri este ca aliații să își intensifice livrările de sisteme de apărare aeriană.

„Cel mai important lucru pe care îl putem face este să respectăm ceea ce au promis aliații, să ne intensificăm și să livrăm și mai multe sisteme de apărare aeriană”, a spus el.

„În zilele următoare, NATO va livra sisteme împotriva dronelor pentru a contracara amenințarea specifică a dronelor, inclusiv a celor din Iran”.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button