Internațional

Ședință la Pentagon cu producătorii de armament – SUA se pregătesc pentru un război de câțiva ani în Ucraina

După pandemie, unde firmele producătoare de vaccin s-au îmbogățit peste noapte, a venit timpul ca și producătorii de armament să iasă din anonimat. Pentagonul urmează să convoace miercuri o reuniune a celor mai importanți producători de armament pentru a discuta despre capacitatea industriei de a sprijini Ucraina într-un război prelungit cu Rusia, potrivit unui oficial al apărării și unui oficial din industrie.

Discuția clasificată va include propuneri de accelerare a producției sistemelor existente și de dezvoltare de noi sisteme esențiale pentru asistența acordată de Departamentul Apărării Ucrainei și aliaților, a declarat oficialul din domeniul apărării.

Întâlnirea, raportată pentru prima dată de Reuters, va reuni cei mai importanți opt contractori principali din domeniul apărării, printre care General Dynamics, Lockheed Martin și alții.

Aceasta „face parte din dialogul nostru continuu și frecvent cu partenerii din industrie pentru a asigura o bază industrială rezistentă care să răspundă nevoilor departamentului”, a spus oficialul.

Întâlnirea dintre contractorii din industria de apărare și Pentagon a fost organizată în urmă cu doar câteva zile, potrivit oficialului din industria de apărare care are cunoștință directă despre aceste aranjamente. Oficialul a declarat că antreprenorilor li s-a spus că întâlnirea se concentrează pe „capacitatea industriei” de a sprijini Ucraina dacă războiul va continua timp de mai mulți ani.

Senzația, a spus oficialul, este că SUA „își asumă că acesta va fi un efort care va dura ani de zile” într-un scenariu în care, cel puțin, Ucraina nu va fi capabilă să fabrice arme în siguranță în propria țară.

Dar, în cadrul întâlnirii, a spus oficialul, este probabil ca antreprenorii să aducă în discuție provocările serioase cu care se confruntă în continuare producția de apărare în SUA, inclusiv problemele continue și grave ale lanțului de aprovizionare și lipsa forței de muncă la prețuri accesibile.

Toate acestea continuă să constrângă capacitatea de producție în domeniul apărării în prezent și s-ar putea agrava pe măsură ce creșterea cheltuielilor de apărare din buget și contractele cu Ucraina se luptă pentru capacitatea de producție, a spus oficialul.

Problema capacității are, de asemenea, un impact asupra fabricării de provizii critice de muniție, chiar dacă cea mai mare parte a acesteia se realizează în instalații deținute de guvern și operate de contractanți.

SUA au autorizat deja peste 2,4 miliarde de dolari în asistență de securitate pentru Ucraina de la începutul administrației Biden, inclusiv peste 1,7 miliarde de dolari de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, la 24 februarie.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button