Internațional

Scandal între Ucraina și Turcia, în urma scandărilor pro-Putin ale fanilor lui Fenerbahce

Ambasadorul Ucrainei în Turcia, Vasil Bodnar, a condamnat, joi, scandările suporterilor turci în favoarea şefului statului rus Vladimir Putin la meciul dintre Fenerbahce şi Dinamo Kiev, încheiat cu victoria cu 2-1 după prelungiri a echipei antrenate de tehnicianul român Mircea Lucescu, miercuri seară, la Istanbul, în manşa secundă a turului al doilea preliminar al competiţiei, informează AFP.

„Fotbalul este un joc corect. Dinamo Kiev a fost mai puternică ieri seară. Este foarte trist să auzi din partea suporterilor lui Fenerbahce cuvinte care susţin un asasin şi un agresor care bombardează ţara noastră”, a reacţionat ambasadorul pe Twitter. „Sunt recunoscător poporului prieten turc pentru susţinerea Ucrainei şi reacţia la aceste comentarii nepotrivite ale unor suporteri”, a adăugat Vasil Bodnar, informează Agerpres.

Conform presei din Turcia, atmosfera a fost una tensionată după primul gol marcat de jucătorul ucrainean Vitali Buialski în min. 57. Suporterii lui Fenerbahce au început să scandeze numele preşedintelui rus, conform imaginilor difuzate pe reţelele de socializare.

De asemenea, presa din Turcia a afirmat că antrenorul lui Dinamo Kiev, Mircea Lucescu, nu a participat la conferinţa de presă de după meci.

„Totul a funcţionat conform planurilor şi am câştigat. Dar nu am luat în calcul suporterii. Nu mă aşteptam la asemenea sloganuri. Ce păcat”, a reacţionat Lucescu într-un interviu televizat.

”Mi-e ruşine pentru aceşti suporteri ai lui Fenerbahce. Să le fie ruşine! Dinamo Kiev dorea victoria pentru a o dedica soldaţilor care apără ţara. Îi felicit”, a scris pe Twitter jurnalistul turc Cengiz Candar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button