Distribuți acest articol

Un primar din Croația avea și el de făcut lucrări de vreo jumătate de milion de euro. Așa cum se obișnuiește pe la români, se obișnuiește și pe la alții: contracte se dau cui trebuie și pe suma corecta de rambursat.

Așa se face că primarul acelei localități a pretins și el o anumită suma de bani, frățească , de la firma de construcții care ar fi câștigat licitația.

Patru persoane ar fi fost implicate în schemă, din care 2 funcționari care se ocupau de procedură.

Sigur că suma nu este mare, dar este un start anunțat de parchetul european condus de Koveși.

Se aud cătușele și justiția în fața camerelor, cu discreditatea aferentă, începe să se facă simțită în toată Europa. Koveși are obiceiul de a se asigura de distrugerea politică înainte de cea umană.

Dar se pune problema însă: când vor începe presiunile interne și statelor se vor retrage rând pe rând din acest parchet european. Este greu de crezut, chiari imposibil, că politicienii vor accepta ca din exterior să se folosească justiția, procuratura, ca armă politică și de control.

Va veni acel moment când statele, într-un efect de domino, vor spune PAS Uniunii Europene, particularitățile și interesele locale nelăsând loc de prea multă influență străină.

Ce s-a construit în peste 2.000 de ani, nu se poate șterge cu buretele. Uniunea Europeană este în esență un proiect al lumii vechi și prin care influență dominatoare a marilor familii să revină la strălucirea de odinioară. Regii și împărații își cer din nou puterea, dar ea este refuzată.


Distribuți acest articol