Distribuți acest articol

O informație pe surse i-a pus într-o situație stânjenitoare pe parlamentarii socialiști de peste Prut. Fără să verifice informația, șefa Legislativului, rusofila Zinaida Greceanîi a cerut colegilor săi să țină un moment de reculegere în amintirea unui scriitor. Însă, acesta este în viață, fiind într-o stare bună de sănătate, deși s-a infectat cu noul coronavirus.

ZINAIDA GRECEANÂI, președintele Parlamentului: „Sunt nevoită să vă aduc la cunoștință, cu mare regret, că a decedat și marele Spiridon Vangheli. De aceea, vă propun să păstrăm și aici un minut de reculegere.”

Un alt parlamentar a cerut verificarea informației. Peste șase minute, deputatul Sergiu Litvinenco a rugat-o pe Zinaida Greceanâi să verifice oficial informația la Ministerul Sănătății.

„Vreau să vă rog ceva foarte mult. Haideți, în cazul domnului Spiridon Vangheli, să verificăm oficial la Ministerul Sănătății, pentru că este informație contradictorie și, sper foarte mult, că noi am greșit și domnul Vangheli este în viață. – Doamne-Dumnezeule, dă Doamne să fie viu și să trăiască mulți ani înainte. Vă rog, secretariartul, să verificați și să mă informați. Stimați colegi, ne-am grăbit.”, a declarat Zinaida.

Secretarul de stat de la Ministerul Săntății, Tatiana Zatâc, care exercită interimatul funcției de ministru, i-a anunțat pe deputați că scriitorul Spiridon Vangheli este viu.


Distribuți acest articol