Internațional

Rusia susține că SUA vrea război: „Destabilizează lumea prin provocarea tensiunilor în jurul Taiwanului”

Rusia a acuzat marți Statele Unite că „destabilizează lumea” prin provocarea tensiunilor în jurul Taiwanului, unde o posibilă vizită a președintelui Camerei Reprezentanților a SUA, Nancy Pelosi, provoacă furia Beijingului, potrivit Le Figaro.

„Washingtonul destabilizează lumea. Nici măcar un conflict rezolvat în ultimele decenii, dar mai multe provocate”, a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse, Maria Zaharova, pe contul său de Telegram.

Aceste declarații vin după ce Rusia a fost acuzată de țările occidentale, în frunte cu Statele Unite, de destabilizare prin ofensiva sa militară împotriva Ucrainei. Nancy Pelosi a început săptămâna aceasta un turneu în mai multe țări asiatice, care este posibil să crească tensiunile dintre China și Statele Unite din cauza unei vizite neconfirmate, dar tot mai probabile, în Taiwan.

Beijingul consideră că insula face parte din teritoriul său care trebuie reunificat, prin forță dacă este necesar, și a avertizat în mod repetat Washingtonul că o vizită a înaltului oficial ar fi considerată o provocare majoră. Din ce în ce mai izolată pe scena internațională de la intervenția sa în Ucraina și suferind din punct de vedere economic din cauza sancțiunilor occidentale, Rusia încearcă să se apropie de China.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button