ActualitateInternațional

Rusia expulzează un diplomat român. România a expulzat un spion GRU

Distribuie acest articol!


  Un angajat al ambasadei României în Rusia a fost declarat persona non grata în replică la expulzarea unui diplomat rus de la Bucureşti, a anunţat marţi Ministerul rus de Externe, confor TASS.

  Alexey Grishaev, fost adjunct al atașatului militar al ambasadei Rusiei la București (foto sus), apare întrun clip care poartă titlul „Caracatița spionilor ruși în Europa de Est”, în mai multe fotografii alături de ambasadorul Valeri Kuzmin dar și de persoane despre care se susține că ar fi contactele românești ale spionului, respectiv cetățeni români de la care ar fi încercat să obțină informații.

  Grishaev ar fi agent GRU – serviciul de informații al Armatei Federației Ruse, și ar fi urmărit să obțină de la persoane din România informații din domeniul militar, despre activitatea forțelor NATO și despre interesele aliaților europeni și americani ai României.

  El a fost declarat persona non grata pe teritoriul României și a fost expulzat. Ambasadorul Rusiei în România a avut o reacție virulentă față de pierderea lui Grishaev, iar purtătorul de cuvânt al ministerului de externe al Rusiei a amenințat cu expulzarea simetrică a unui oficial român de la Moscova.


  Distribuie acest articol!

   Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

   Back to top button