Internațional

Rusia consideră declarația premierului britanic drept monstruoasă și vulgară

Premierul britanic Boris Johnson l-a avertizat duminică pe preşedintele francez Emmanuel Macron împotriva tentaţiei unei soluţii negociate ”acum” în Ucraina, cu Vladimir Putin,  cu riscul de a prelungi ”instabilitatea mondială”, anunţă Guvernul britanic.

Reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a catalogat drept monstruoasă declarația premierului britanic Boris Johnson.

„Cea mai bună explicație a ceea ce este ‘umorul politic britanic‘ este întunecată, involuntară și foarte vulgară. La început, refuzați să credeți că astfel de declarații monstruoase sunt posibile în principiu, dar apoi vă amintiți că vorbim despre regimul „monarhiei liberal-democrate” și totul se încadrează în loc”, a scris diplomatul duminică în canalul său Telegram, comentând declarația lui Johnson pe care a făcut-o în timpul unei întâlniri cu președintele francez Emmanuel Macron, relatează Tass.

Ce a spus Johnson?

”Premierul a subliniat că orice tentatvă de a soluţiona conflitul acum nu va face decât să cauzeze o instabilitate de durată şi să-i dea lui Putin dreptul de a manipula ţările suverane şi pieţele internaţionale veşnic”, declară purtătorul de cuvânt al Guvernului Britanic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button