ActualitateȘtirea Zilei

România Educată: profesori cu 2.200 de lei și parlamentari cu 50.000 de lei pe lună. Asta nu este dreptate

Profesorii au anunțat, pe bună dreptate, că vor intra în grevă.

Un învățător sau un profesor debutant, după mulți ani de studii capătă un post în urma căruia va câștiga doar 2.200 de lei.

Marea majoritate a profesorilor, după mulți ani de experiență, se duc acasă în fiecare lună cu mai puțin de 3.000 de lei.

Salariile în învățământ sunt de mizerie iar educația nu este un moft și nu se poate face cu burta goală.

Iar bani sunt, cei care susțin că nu sunt bani îi minte pe români și pe profesori.

Politicienii de la PSD și PNL, adică Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, își bat joc de profesori. Ei au crescut salariile la primari, au crescut salariile la viceprimari, au crescut salariile la președinții de consilii județene și, în cele din urmă, au mărit veniturile de cabinet ale parlamentarilor cu suma de 7.500 de lei.

Un parlamentar de la PSD are bani de cabinet în fiecare lună de peste 50.000 de lei. Parlamentari sunt foarte mulți, peste 450, deși românii au votat ca să fie doar 300. Parlamentarii au secretare, consilieri, șoferi, bani pentru cazare, masă la restaurante scumpe. Pe de cealaltă parte tot ei spun că nu sunt bani pentru profesori.

Este o chestiuni de bun simți să nu îți crești salariul în timp ce zeci de mii de profesori trăiesc în sărăcie.

Profesorii au dreptate și Românii trebuie să fie solidari cu profesorii.

Dacă s-a găsit un miliard de euro pentru avioane vechi de 40 de ani, se puteau găsi bani și pentru salariile mici ale profesorilor.

Au găsit bani pentru subvenția publică acordată partidelor politice. Este vorba despre zeci de milioane de euro anual. Ar fi fost corect ca profesorii să primească acești bani.

În România sunt aproape 300.000 de profesori. Dacă din bun simț se elimina subvenția publică se putea crește salariul celor care câștigau minimul pe economie în medie cu 500 de lei pe lună. Politicienii însă își bat joc de sistemul de învățământ din România: dacă ei nu au avut nevoie de carte, de ce să aibă nevoie ceilalți români.

Este normal ca profesorii să îți ceară drepturile.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button