ActualitateOpinii

Români, grăbiți-vă cu vaccinarea, că le expiră guvernanților șpăgile! – 60m.ro

Distribuie acest articol!

  După o campanie de vaccinare ratată, în care guvernanții nu s-au obosit să le explice românilor pe limba lor de ce ar fi bun vaccinul ori să meargă din poartă-n poartă și să încerce să-i convingă, ci s-au mulțumit să dea la televizor niște clipuri de tot râsul cu „vaccinul înseamnă vacanțe”, România se află în pragul colapsului medical. Foarte curând, când se vor epuiza locurile de la ATI, bolnavii vor muri pe capete, la porțile spitalelor ori vor cădea pe stradă, ca în China la începuturile pandemiei. Și toate astea în condițiile în care Iohannis și „guvernul meu” au proclamat, la începutul verii că „am învins pandemia”, dând practic românilor iluzia că totul va reintra în normal. Și în condițiile în care au cumpărat – să fie! – peste 120 de milioane de vaccinuri. Ce nevoie mai aveam de vaccinuri dacă nu mai era pandemie?

  Acum, desigur că guvernanții, care au răspuns la orice, la fel cum șuțul care-ți șutește portofelul în tramvaie zice că n-a vrut să ți-l ia, ci doar era curios să afle din buletin când e ziua ta de naștere, să-ți facă un cadou frumos, vor zice că intenționat au luat atâtea vaccinuri, din prevedere. Păi, ce, voiați să le ia alții? Să fie bulgarii, cehii sau ungurii cu mai multe vaccinuri cumpărate decât noi? Adică n-avem și noi mândria națională, de a fi primii la ceva? Să fim deci primii în Europa la numărul de căcăstori din fundul curții și la numărul de vaccinuri pe stoc. Și se vor lăuda drăguții de guvernanți că au luat vaccinuri multe fiindcă sunt prevăzători. Asta cu prevăzătorii să le-o spună însă țâncilor care mai cred în Bau-Bau și în Zâna Măseluță: oamenii în toată firea n-o să creadă niciodată că niște guvernanți pe care îi surprind mereu inundațiile cu chiloții în vine sau sunt luați pe nepregătite, în plină iarnă, de o banală ninsoare, ar putea să fie măcar o dată prevăzători.

  Nu sunt paranoic, nu cred că mi-a băgat Bil Gheiț cipuri 5G în pasta de dinți sau în borcanul cu muștar, dar graba guvernanților de a cumpăra atâtea vaccinuri și apoi de a declara pandemia învinsă mi se pare cel puțin suspectă. Bine, domnu’ Superman din fruntea guvernului, bine domnu’ Tiger Woods de România de la Cotroceni, dacă tot v-ați lăudat o vară întreagă cum ați învins voi pandemia și cât de supero(r)i sunteți voi, de ce ați continuat să cumpărați vaccinuri? De ce o faceți încă și acum (chiar astăzi sosesc pe Otopeni peste 300.000 de doze noi de Pfizer)? Păi ori ați învins pandemia, ori n-ați învins-o – sau vorba unui celebru clasic în viață: ori sunteți mafioți, ori nu mai sunteți?

  Citește și Cseke Attila: Certificatul COVID va fi obligatoriu peste tot

  Și la fel de suspectă mi se pare graba Europei de a ne livra atâtea vaccinuri. Coana Europa știe prea bine că românii nu mai sunt nici 19 milioane în țară, dintre care cel mult 12-13 eligibili pentru vaccin. Și cu toate astea, nu i-a zis nimeni de la Bruxelles lui Cîțu: „Ajunge, băi, câte mai cumperi, că doar nu vrei să faci zece doze la fiecare român?” Nu, nici vorbă, UE ne-a dat vaccinuri, România le-a plătit și acum e firesc ca guvernul să vrea să ni le bage pe gât. Deși se știe clar că rareori copiii fac forme grave de Covid-19, guvernanții au demarat o campanie agresivă de vaccinare a acestora. Nu pentru că le-ar păsa de sănătatea copiilor – beizadelele lor tunate și drogate sunt singurele ființe pe lumea asta de care le pasă – ci pentru că vor cu tot dinadinsul să scape de vaccinuri. Acum, mai nou, se insistă pe vaccinarea cu a treia doză a tuturor celor deja vaccinați, deși Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite a recomandat clar ca doar persoanele de peste 65 de ani și adulții de sub 65 cu probleme grave de sănătate să primească această doză. O ști economistul repetent Cîțu mai multă medicină decât cei mai buni experți în boli contagioase din lume?

  Și n-ar mira pe nimeni ca acești cinici fără conștiință și fără empatie care ne conduc către dezastru să fi declarat intenționat pandemia învinsă în vară tocmai pentru ca valul patru să fie cât mai puternic și, implicit, românii să înceapă să se vaccineze cât mai mulți, de frică – deja numărul celor vaccinați zilnic s-a dublat în ultima săptămână – iar astfel să se mai consume din cele 120 de milioane de doze achiziționate. Adăugați la asta interdicțiile totale (și total neconstituționale!) la adresa celor nevaccinați și mai ales faptul că testele PCR sau rapide nu mai sunt acceptate dacă vrei să intri în restaurant, la muzeu sau la teatru. E ca și cum guvernanții le-ar spune românilor: ori vă vaccinați, ori dispăreți din societate și rămâneți închiși în casă. Sau, mai concret: vaccinați-vă cât mai mulți și cât mai repede, să mai luăm niște tranșe de vaccinuri până nu ne expiră șpăgile!

  Citește și:

  Arafat închide țara: Doar persoanele vaccinate şi cei trecuţi prin boală mai pot participa la activități

  Florin Cîțu: Doar vaccinații vor putea ieși noaptea din casă

  Augustin Zegrean: Noile restricții NU sunt constituționale


  Distribuie acest articol!

   Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

   Back to top button