Internațional

Republicanii: „Joe Biden a fost implicat în afacerile controversate ale fiului său. Investigarea președintelui va fi prioritate de top”

Republicanii din Camera Reprezentanților a Congresului de la Washington l-au acuzat pe președintele SUA, Joe Biden, că a fost implicat în afacerile controversate ale fiului său, Hunter, lucru care îl transformă într-o vulnerabilitate la adresa securității naționale a Americii. La o zi după preluarea controlului majorității în camera inferioară a legislativului american, republicanii au spus că vor face din investigarea familia președintelui o „prioritate de top.”

Congresmenii republicani James Comer și Jim Jordan au susținut, într-o conferință de presa, că președintele Biden a fost implicat activ în afacerile din strainatate alături de fiul său, Hunter.

Citând avertizori de integritate, Comer a afirmat că familia Biden „a prosperat și a devenit milionară pur si simplu oferind acces la familie.”

„A fost Joe Biden implicat direct în afacerile lui Hunter Biden și este compromis? Acesta este scopul investigației noastre,” a spus Comer. Republicanul este viitorul președinte al House Oversight Committee (Comisia de Supraveghere a Camerei), în timp ce Jordan urmează să prezideze influentul Judiciary Committee (Comitetul Judiciar).

Cei doi lideri republicani au susținut că Hunter Biden și Joe Biden au fost implicați în „risipă, fraudă și abuz” în afacerile internaționale desfășurate.

Republicanii spun că au descoperit dovezi de conspirație privind fraudarea guvernului SUA, fraude electronice încălcarea Foreign Agents Registration Act (Legea de înregistrare a agenților străini), spălare de bani, evaziune fiscală și alte infracțiuni.

Hunter Biden, care are 52 de ani, face deja obiectul unei anchete federale pentru infractiuni fiscale, dar până acum nu a fost acuzat. Fiul presedintelui nu este implicat în nicio calitate in actuala administratie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button