Justiție

Remus Truică a fost eliberat condiționat în dosarul Băneasa – Prejudiciu de 145 de milioane de euro creat Statului Român nu a fost recuperat

Remus Truică a fost eliberat condiționat după ce a executat jumătate din pedeapsa de 7 ani pentru corupție în dosarul Băneasa pentru un prejudiciu de peste 145 de milioane de euro creat Statului Român.

Dar adevărata știre este că DNA nu a contestat decizia de liberare condiționată. O premieră pentru parchetul anticorupție. Iar prejudiciul ăsta uriaș din dosar nu a fost recuperat, o mare țeapă pe care o plătim din buzunarul nostru. Așa cum am plătit și prejudiciile din Caritas și FNI, jaful din paduri al lui Hrebenciuc, privatizarea ICA a lui Dan Voiculescu, falimentele marilor societăți de asigurări etc.

Îmi spune un amic că Remus Truică a avut o pușcărie frumoasă, lucra la o firmă de arhivare, toată ziua era pe la șprițuri, ponta doar la apelul de seară.

Este o mafie întreagă și la penitenciare (instituție aflată în subordinea Ministerului Justiției, condus de marioneta de Alina Gorghiu), băieții deștepți își găsesc de lucru la diferite firme, sunt plecați toată ziua, se cotizează la greu unde trebuie, iar gardienii închid ochii, totul este de fațadă. Aduce prea mult cu Columbia lui Pablo Escobar, dar la noi este mai cu stil, mai elevat ca-n America Latină, nu a fost nevoie pentru Remus Truică să-și construiască închisoarea. Circulă prea multe povești cum condamnați VIP organizează petreceri fastuoase de ziua de naștere în restaurante de lux în București.

Presa a fost distrusă cu banii PSD-PNL, nimeni nu mai scrie despre corupția asta sistemică, ne scufundăm încet într-o mlaștină din care foarte greu o să mai ieșim.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button