Politică

Rareș Bogdan își laudă ”stăpânul”: O să fie numit șef la NATO. La anul avem alegeri anticipate

 Rareș Bogdan a explicat la podcastul EvZPlay, că președintele României, Klaus Iohannis, este încă în cărți pentru obținerea poziției de secretar general al NATO și că atacurile presei la adresa sa trebuie văzute ca parte din bătălia politică la nivel internațional pentru această funcție.

Rareș îl dă la sigur șef la NATO pe Iohannis

„Chestiunea cu NATO nu e o chestiune cum au mai fost de-a lungul timpului, aruncată de cineva – chestiunea asta naște multe bătălii la nivel internațional, chiar dacă nu se văd (…) Klaus Iohannis este foarte respectat la Bruxelles, inclusiv România este foarte respectată. Pentru postul de secretar general al NATO se afla în pole position fosta premieră a Letoniei, care tocmai a demisionat, iar acum bătălia se dă între fostul premier Draghi al Italiei și președintele României Klaus Iohannis”, a declarat Rareș Bogdan la emisiunea EvZPlay cu Robert Turcescu și Dan Andronic.

„Eu cred că orice jurnalist din România, chiar dacă nu-i place Klaus Iohannis sau PNL, sunt convins că în cazul în care Klaus Iohannis are șansa de a ocupa această poziție, îl va susține și va aplauda numirea. (…)

Poate pentru că sunt nemulțumiți sau dezamăgiți, pentru că sunt oameni care au susținut un om și și-au dorit anumite schimbări care nu s-au petrecut destul de repede sau doreau alte lucruri. Sunt anumite chestiuni, inclusiv analiza din Oxford Analytica, pe care nu le văd decât din perspectiva anului viitor, nu le văd în altă cheie”, a mai spus europarlamentarul.

Rareș anunță alegeri anticipate în 2023

„Mandatul actualului secretar general al fost prelungit cu un an, el expiră în septembrie anul viitor, pe 22, dar numirea se face în iunie. Trei luni viitorul și actualul secretar general merg în tandem”, a dezvăluit prim-vicepreședintele PNL.

„Potrivit Constituției României, mandatul se poate încheia prin demisie, și în trei luni se organizează alegeri anticipate”, a adăugat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button