Justiție

Raed Arafat dă din umeri: „Cineva nu a respectat regulile la tragedia din Crevedia”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, spune că cineva nu a respectat regulile și acum procurorii trebuie să verifice cine și cum se face vinovat de tragedia de la Crevedia, din județul Dâmbovița.

Întrebat de jurnaliști cine se face vinovat moral de tragedia de la Crevedia, dr. Raed Arafat a spus că un lucru este evident: „Nu a fost respectată legislația”

Iată ce a spus șeful DSU: „Este o stație care este legal închisă. Au comunicat ei că nu mai au activități, dar după care nu știu ce alte subterfugii au găsit ei ca să nu mai fie în competenția Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Deci, aici trebuie văzut ce s-a întâmplat. Și aici nu mai este treaba noastră, este treaba Procuraturii să verifice ce a fost, care sunt responsabilitățile clare și cui trebuie să fie adresate aceste responsabilități, care au dus în final la apariția acestei tragedii”

Despre pompieri

Arafat a precizat că pompierii nu au făcut altceva decât să reacționeze, să controleze o situație. „Au acționat după ce cineva nu a respectat regulile”, a mai spus spus șeful DSU.

Context

Două explozii au avut loc sâmbătă la stația GPL din Crevedia. Doi oameni – soț și soție – au murit. Au fost în total 58 de victime, dintre care 43 sunt angajați ai Ministerului de Interne – pompieri, polițiști și jandarmi care au acționat la fața locului.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button