Internațional

Putin susține că poate profita de pe urma sancțiunilor impuse de Occident: „Sunt un pas spre o mai mare suveranizare a Rusiei”

Chiar dacă Rusia este afectată de sancțiunile impuse de Occident, ca urmare a războiului pe care l-a provocat în Ucraina, Vladimir Putin pare încrezător în viitorul țării sale.

Situația dificilă pentru Rusia, evoluată pe fondul sancțiunilor, poate fi un pas spre o mai mare suveranizare a țării, a declarat, marți, președintele rus Vladimir Putin la întâlnirea cu directorul general al Sberbank, Herman Gref.

”Cu siguranță, nu ar fi ajutat norocul, ci nenorocirea: acesta este totuși un pas puternic spre o suveranizare suplimentară, spre creșterea suveranității noastre economice și financiare. Acest lucru este foarte important”, a declarat Putin.

De asemenea, Vladimir Putin a mai transmis că Rusia a reușit să depășească dificultățile în general, în ciuda încercărilor de a crea probleme în diferite sfere pentru țară, inclusiv în sfera financiară, potrivit agenției de presă rusă.

Altfel, într-un interviu acordat principalului canal TV din Rusia, acesta şi-a reiterat vechea teză a Occidentului care duşmăneşte Rusia.

„Occidentalii nu au decât un singur obiectiv: să fărâmiţeze şi să distrugă Federaţia Rusă. S-o rupă în bucăţi, pe care să le controleze. Dacă se ajunge aici, soarta ruşilor se va schimba drastic. Nici nu ştiu dacă naţiunea rusă va supravieţui. Ei (occidentalii – n.r.) au planul ăsta pus pe hârtie”, a susținut Putin.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button