Internațional

Putin șterge pe jos cu Macron: „Un lider francez a bătut palma cu mine și apoi s-a dus să primească ordine la Washington”

Președintele rus Vladimir Putin consideră că este important ca țările europene să-și reia capacitățile juridice și să devină capabile să ia decizii în mod independent și fără a privi înapoi la Washington, a spus el, vorbind joi la ședința plenară a Clubului Internațional de Discuții Valdai.

„Este foarte important ca această parte a Europei să-și recupereze capacitatea juridică. Cum putem vorbi cu unul sau altpartener, dacă nu decid nimic și trebuie să sune la Washington pentru fiecare problemă și să întrebe ce pot face și ceea ce ei nu pot. Acesta este exact ceea ce se întâmplă, efectiv”, a spus Putin.

Și-a amintit de vremea când au început evenimentele siriene și s-a întâlnit cu un anumit lider european.

„Așa că mă întâlnesc cu el, cădem de acord ce vom face, cum vom face. Mai exact. Și apoi zboară de la Moscova la Washington, se întoarce la Paris – și totul este uitat, de parcă nu s-ar fi întâmplat vreo înțelegere. Cum să vorbesc, atunci? Dar?” a remarcat Putin.

Potrivit președintelui, atunci s-au obținut acorduri foarte specifice, inclusiv ce vor face părțile și cum se vor coordona aceste acțiuni.

„Ne opunem? Îl salutăm, am convenit și am negociat. Și cum ar trebui să vorbim acum? De ce ar trebui să vorbim cu ei? Atunci este mai bine să sunăm direct la Washington”, a conchis Putin.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button