Distribuți acest articol

Puterile străine încearcă să combată frustrarea privind scăderea nivelului de trai din cauza pandemiei Covid-19 pentru a suscita proteste în sprijinul figurii opoziției ruse Alexei Navalny, a declarat președintele Vladimir Putin.

Cu aproape toate țările majore aflate în recesiune, oamenii din întreaga lume au devenit din ce în ce mai obosiți și frustrați de taxa pe care pandemia de coronavirus a preluat-o la nivelul de trai, iar Rusia nu face excepție, a spus Putin într-un interviu oferit mass-mediei ruse.

El a adăugat că este normal să fie acuzate autoritățile pentru toate necazurile pe care le-ar putea întâmpina populația în perioada de criză, dar adversarii Moscovei „încearcă să exploateze” acest sentiment, împotriva guvernului rus.

„Asta au făcut! Desigur că ar face-o. Pe asta se bazaseră”, a declarat Putin.

Liderul rus a susținut că oamenii „ambițioși, înfometați de putere”, precum Navalnîi, sunt cultivați și utilizați de puterile străine pentru a submina și a distruge Rusia.

„Am avut mult succes și îi enervează. De aici vine politica de izolare, inclusiv în economie.”

Susținătorii lui Navalny care investighează corupția au solicitat finanțare de la state străine, au organizat mitinguri mari pe 23 și 31 ianuarie, cerând eliberarea sa din închisoare. Mii de oameni care au ieșit la proteste au fost arestați și cercetați penal pentru că nu ar fi respectat legea.


Distribuți acest articol