ActualitateInternațional

Putin a declarat 4 regiuni ale Ucrainei ca aparținând Rusiei

Un concert desfășurat în Piața Roșie a fost organizat de autorități pentru a marca ceea ce Kremlinul numește „încorporarea noilor teritorii în Federația Rusă”, dar ceea ce restul lumii numește anexarea unor părți ale Ucrainei.

Intenția acestui eveniment a fost să încerce să demonstreze că există un nivel ridicat de sprijin pentru Președintele rus Vladimir Putin, pentru anexarea teritoriului ucrainean și pentru așa-numita operațiune militară specială.

Dar atmosfera din centrul Moscovei nu pare să fie una de bucurie sau de sărbătoare. În mare parte, oamenii nu cântă, aplaudă sau cântă. Mulți păreau nemulțumiți să fie acolo.

Înainte de eveniment au existat rapoarte despre oameni plătiți pentru a participa sau care au fost transportați cu autobuzul. Fără îndoială, au fost unii prezenți care au mers voluntar să „sărbătorească” anexarea.

Dar am vorbit cu mulți oameni care au confirmat că au fost aduși în autobuze ca grupuri organizate din orașe din afara Moscovei. Majoritatea erau lucrători din sectorul public. Mulți oameni cu care am încercat să vorbim nu au vrut să discute. Au refuzat să spună de ce au fost acolo. O femeie nu știa despre ce este vorba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button