Opinii

Prof. Mircea Coșea, despre măsurile fiscale: „Totul este făcut din pix. Vor distruge economia”

Prof. Mircea Coșea și-a exprimat opinia cu privire la măsurile anunțate de Guvernul Ciolacu pentru a aduce bani la buget.

După întâlnirea dintre premierul Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, fostul șef al Executivului, liderul liberalilor a afirmat că pentru a face rost de bani la buget cele două părți ale coaliției de guvernare au convenit să se facă o economie de 6 miliarde de lei din cheltuieli și alte 6 miliarde din fiscalitate.

În acest context, întrebat dacă sunt de ajuns aceste 12 miliarde de lei din tăieri, prof. Mircea Coșea, specialist în macroeconomie, afirmă că aceste reduceri nu sunt suficiente.

Iată ce a declarat acesta: ”Nu sunt de ajuns. Pe de altă parte trebuie să avem și altceva, în cazul în care aceste măsuri vor fi adoptate, în totalitate, mă îndoiesc, pentru că unele măsuri sunt contradictorii, nu au niciun fel de finalitate, altele nu văd consecințele pe care le vor avea.

Dacă vor fi aplicate, lucrurile se vor înrăutăți pentru că măsurile fiscale pe care le dorește PSD-ul sunt în contra dezvoltării economiei românești.

Vor distruge economia în continuare, așa cum a făcut fostul ministrul de Finanțe, care a redus capacitatea României de a crea valoare, valoare adăugată prin suprimarea efortului pe care îl făcea economia reală, în medul de afaceri. Ori acum, toate aceste măsuri vin din nou peste mediul de afaceri, cu noi impozite, cu noi taxe, iar lucrurile se vor înrăutăți”, a afirmat prof. Mircea Coșea.

Totul este făcut din pix, unele măsuri nu pot fi aplicate, ANAF-ul nu are capacitatea să colecteze, în cazul în care crește TVA-ul.

Iar lucrul care este de rău augur pentru România, în acest moment, este că apar din ce în ce mai mult ideea că România nu are guvern, că nu suntem guvernați.

”Ar trebui să se sfătuiască cu specialiști, nu cu oameni politici”

De asemenea, specialistul în macroeconomie și-a exprimat opinia și în privința avertismentului făcut de BNR, legat de mărirea taxelor care nu vor duce la scăderea inflației, încetinirea economiei și explozia prețurilor.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button