Internațional

Probleme pentru Marea Britanie – Scoția își face toate planurile pentru independență

Prim-ministrul scoţian Nicola Sturgeon a declarat că independenţa este „esenţială pentru a construi o economie care funcţionează pentru toată lumea”, în timp ce ea se pregăteşte să-şi expună planurile pentru o Scoţie separată.

Cu toate acestea, adversarii ei politici au avertizat că divizarea Marii Britanii este ca un „joc de noroc cu mijloacele de trai ale oamenilor”.

Prim-ministrul va prezenta luni al treilea document asupra independenţei, care va schiţa planurile economice şi valutare pentru o Scoţie independentă.

Înainte de discurs, Sturgeon a declarat că ţara are o „abundenţă de oameni calificaţi, afaceri inovatoare şi resurse naturale”, dar a avertizat: „Economia Scoţiei este una dintre cele mai performante din Marea Britanie – cu toate acestea, economia Regatului Unit, în special după Brexit, este acum în urma multor competitori din UE şi internaţionali”.

„Modelul economic al Regatului Unit eşuează după cum se poate vedea şi din ce în ce mai mult ţine pe loc Scoţia. Independenţa este acum esenţială pentru a construi o economie care funcţionează pentru toată lumea”, a adăugat ea.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button