Internațional

Probleme mari pentru Joe Biden – O nouă serie de documente clasificate descoperite într-o casă privată a președintelui SUA

Mai multe documente secrete au fost găsite într-o cameră din locuinţa privată a preşedintelui american Joe Biden. Potrivit informaţiilor oficiale, cele cinci pagini de documente guvernamentale clasificate sunt documente din perioada în care Biden a fost vicepreşedinte al SUA.

Acestea nu sunt primele documente sensibile care au ieşit la iveală la domiciliul preşedintelui american Biden. Cea mai recentă descoperire este însă deosebit de jenantă. Casa Albă declarase în urmă cu câteva zile că a fost finalizată căutarea documentelor. Acum, mai multe documente secrete au fost găsite în locuinţa privată a preşedintelui american Joe Biden din Wilmington, Delaware.

Biden şi Casa Albă sunt extrem de criticaţi de câteva zile din cauza politicii lor de comunicare în acest caz.

Consilierul lui Biden, Richard Sauber, a declarat sâmbătă că a găsit joi seară încă cinci pagini de documente guvernamentale secrete într-o cameră de lângă garajul de acolo, după ce o primă pagină fusese descoperită miercuri. Potrivit informaţiilor oficiale, este vorba de documente din perioada în care Biden a fost vicepreşedinte al SUA. Paginile nou găsite au fost predate angajaţilor Departamentului de Justiţie.

Joe Biden a fost adjunct al preşedintelui de atunci, Barack Obama, între 2009 şi 2017. În ultimele zile, s-a aflat că documente clasificate din această perioadă au fost găsite în mai multe locuri: în birouri private din Washington, dar şi în locuinţa privată a democratului din Wilmington, printre altele în garaj, dar mai nou şi în camera alăturată.

Biden pare că nu înţelege situaţia: Nu e ca şi cum documentele ar zăcea pe stradă

Anterior acestei descoperiri, în garajul actualului preşedinte al SUA au fost găsite multe documente guvernamentale din perioada în care acesta a fost vicepreşedinte în administraţia Obama, aflate lângă Corvette-ul lui Joe Biden.

Pentru republicani, este o adevărată surpriză, dar preşedintele american pare că nu înţelege situaţia: „Corvette-ul meu se află într-un garaj încuiat. Aşadar nu e ca şi cum documentele ar zăcea pe stradă”, afirmă Biden.

Joe Biden pur şi simplu pare că nu înţelege agitaţia din jurul subiectului, asta în ciuda faptului că anterior, alte documente secrete au fost găsite într-un fost birou privat al său.

El a explicat acest lucru unui jurnalist când a fost întrebat ce caută documente atât de importante cu automobilul clasic din 1967. Biden nu a dat detalii şi a anunţat că va comenta constatările la o dată ulterioară. Aparent, o explicaţie plauzibilă necesită mai întâi o prioritate de strategie. În timp ce lumea aşteaptă cu nerăbdare acest lucru, republicanii se bucură de ultimul dezastru de imagine al preşedintelui democrat.

Casa Albă a confirmat ulterior aceste descoperiri.

„Un număr mic de documente suplimentare” cu marcaje clasificate au fost descoperite în depozitul din garajul locuinţei lui Biden din Wilmington, în statul american Delaware, a anunţat joi Casa Albă, confirmând alte descoperiri într-o cameră adiacentă, adică cele din garajul actualului preşedinte al SUA.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button