Internațional

Președintele Turciei nu vrea să audă de sancțiuni împotriva Rusiei: „Nu-mi pot lăsa poporul să înghețe iarna”

Autoritățile turce nu se vor putea alătura sancțiunilor împotriva Rusiei, deoarece nu își pot lăsa cetățenii să înghețe fără gaz rusesc, a declarat președintele turc Recep Tayyip Erdogan, după ce s-a întors de la summitul NATO.

„În ceea ce privește sancțiunile, studiem anumite linii directoare ale ONU, dar să nu uităm că nu ne putem lăsa deoparte relațiile cu Rusia. Am explicat asta cu mult timp în urmă, pentru că astăzi, dacă luăm doar gazele naturale, aproximativ jumătate din care le folosim provine din Rusia”, spus Erdogan.

„Nu-mi pot lăsa oamenii să înghețe iarna”

„În plus, construim centrala nucleară Akkuyu cu Rusia. Nu putem ignora asta. Când i-am spus asta președintelui francez Emmanuel Macron, chiar și el a spus că am dreptate Trebuie să protejăm această sensibilitate. În primul rând, nu-mi pot lăsa oamenii să înghețe iarna și, în al doilea rând, nu pot reporni complet această industrie a noastră”, a precizat Erdogan.

Erdogan a reiterat că autoritățile republicii „ar trebui să-și protejeze cetățenii”. „Avem o țară cu o populație de 85 de milioane de locuitori. Avem tot felul de obligații. Pe lângă asta, am trimis 56 de camioane cu ajutor umanitar ucrainenilor. Le furnizăm alimente, haine, medicamente. Livrările vor crește”, a adăugat el.

Back to top button