Internațional

Președintele Turciei îl spulberă pe Joe Biden: „Președintele SUA ar trebui să învețe și să cunoască foarte bine istoria”

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a criticat extrem de dur declarațiile președintelui SUA, Joe Biden, cu privire la genocidul armean.

Citește pe CRITICII.RO despre cei doi candidați propuși de PSD și PNL pentru a fi judecători la CCR. Iar ne facem de rușine prin numiri politice.

Președintele SUA ar trebui să învețe și să cunoască foarte bine istoria”, a declarat Erdogan reporterilor  „Nu putem ierta această tentativă care vizează provocarea Turciei în absența unor astfel de cunoștințe istorice”.

AUR a făcut cele mai bune propuneri pentru funcția de judecători CCR

Referindu-se la evenimentele din 1915, el a spus: „În timpul Primului Război Mondial, armenii din Anatolia au început o revoltă prin provocarea și echiparea statelor străine și au atacat populația musulmană. Amintirile legate de masacrele și cruzimile comise de bandele armenești în toată țara noastră sunt încă vii”.

USR se află deja la 7%, doar o minune mai poate împiedica partidul neomarxist să părăsească scena politică din România în 2024.

El a adăugat: „Deși propaganda armeană exprimă cifre absurde, este un fapt că mult mai mulți musulmani decât armeni care și-au pierdut viața în Anatolia au fost martirizați cu brutalitate de aceste bande. Desigur, uciderea unei singure vieți nevinovate, chiar și a unei singure persoane civile, indiferent de credința și originea lor, este o tragedie.”

Sindicatele și patronatele se pregătesc de proteste: nu mai rezistă

Joe Biden, despre genocidul armean

Preşedintele american Joe Biden a folosit din nou termenul genocid pentru a descrie moartea a un milion şi jumătate de armeni masacraţi de Imperiul Otoman în 1915, la un an după o primă recunoaştere care a provocat furia Turciei.

Vedeți și cum se fabrică sondajele de opinie în România: CURS iar se face de râs.

Astăzi ne amintim de milionul şi jumătate de armeni care au fost deportaţi, masacraţi sau au mărşăluit spre propria moarte într-o campanie de exterminare şi deplângem pierderea tragică a atâtor vieţi”, a spus Joe Biden duminică într-un comunicat, cu prilejul comemorării genocidului armean.

Citiți și despre proiectul AUR prin care consumatorul român ar trebui să fie protejat.

Pe 24 aprilie 1915, autorităţile otomane au arestat intelectuali şi lideri armeni la Constantinopol. Astfel a început genocidul armean, una din cele mai grave atrocităţi în masă ale secolului al XX-lea”, a mai spus preşedintele SUA

OPINIE. Decât să reconstruiască în Ucraina, mai bine Ciucă și Ciolacu

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button