Internațional

Președintele Emmanuel Macron: „Dacă Ucraina pierde războiul, Rusia va amenința România și Moldova”

Preşedintele francez Emmanuel Macron trage un semnal de alarmă cu privire la o eventuală victorie a Rusiei în Ucraina şi cu privire la faptul că Vladimir Putin ar putea ”să nu se oprească acolo” subliniind că ”securitatea Europei şi francezilor se joacă acolo”, în Ucraina.

Iată ce a spus acesta: ”Dacă Rusia ar învinge, viaţa francezilor s-ar schimba. Noi am suportat deja consecinţele acestui război în viaţa noastră de zi cu zi. Dacă Rusia învinge în acest război, credibilitatea UE va fi redusă la zero. Dacă lăsăm Ucraina să piardă acest război, atunci Rusia va amenința cu siguranță Moldova, România și Polonia

Și ministrul german de Externe a menționat România când a vorbit despre cât de important este sî împiedicîm victoria Rusiei.  Annalena Baerbock, ministrul german: În fiecare zi, Ucraina apără pacea polonezilor, balticilor, finlandezilor, românilor și norvegienilor, care nu locuiesc în inima Europei, ca noi, dar ale căror țări au granițe directe cu Ucraina sau cu Rusia. Nu le-am luat îngrijorările în serios până acum în Germania. Lucrul acesta nu trebuie să se mai întâmple”.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button