Internațional

Președintele Croației susține că războiul se va încheia doar atunci când vor dori cei de la Washington şi Moscova – Restul sunt „pioni”

Zoran Milanović, președintele Croației, spune că trimiterea tancurilor occidentale în Ucraina va continua războiul, iar dacă SUA și Rusia nu ajung la un acord, va urma al Treilea Război Mondial.

Ieri, Ucraina a primit un impuls major, după ce Germania și SUA au anunțat că vor trimite tancuri către Kiev.

„Toate tancurile, atât cele rusești, cât și cele americane, ard în același mod, iar în ele sunt oameni care fie mor, fie fug”, a adăugat el.

Milanović spune că războiul din Ucraina va dura până când „Moscova și Washingtonul vor fi de acord asupra sfârșitului lui”, ceea ce este „teribil, dificil și îndepărtat”.

„Zagreb, Berlin, Paris, Bruxelles” nu vor lua parte acele discuții, iar dacă negocierile nu vor avea loc, lumea se va îndrepta încet spre cel de-al treilea război mondial, a avertizat președintele croat.

Milanović a criticat-o pe șefa diplomației germane, Analena Baerbock, care a spus în Consiliul Europei că țările europene ar trebui să fie unite și să nu se mai învinuiască reciproc pentru că Europa este în război împotriva Rusiei.

Milanović spune că „nu a văzut niciodată genul acesta de nebunie” și că nu știa că Europa este în război cu Rusia.

„Poate că Germania este în război cu Rusia”, a spus președintele croat.

„Să aibă noroc de data asta, să se termine mai bine decât acum 70 de ani, dar noi nu suntem în război cu nimeni. De la ea aflăm că suntem cu toții în război cu Rusia. Nu suntem noi, ci America. Noi suntem doar pioni”, a mai spus Milanović.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button