Internațional

Președintele Austriei: Îl judecasem pe Putin altfel! Sute de mii de oameni din țara noastră se tem și sunt în pragul disperării din cauza scumpirilor

Prețurile pentru multe produse de zi cu zi cresc deja dramatica declarat președintele Austriei Van der Bellen la deschiderea celei 76-a ediție a Festivalului de la Bregenz. „Sute de mii de oameni din țara noastră se tem și sunt în pragul disperării. Acestea sunt mame singure, batrâni cu pensii minime, dar și persoane care nu au avut anterior griji financiare majore.”a mai spus el.

Criza energetică, inflația și riscul de sărăcie sunt „un act deliberat de război”, l-a criticat aspru Van der Bellen pe președintele rus Vladimir Putin. „De ce este brusc nesigur tot ceea ce părea atât de sigur timp de decenii? Pentru că nu atât de departe de aici, la Moscova, există un dictator care nu poate suporta că oamenii din Europa vor să trăiască în libertate și independență individuală.”

Putin visează la renașterea unui imperiu rus. A început un război, „aruncă bombe asupra orașelor și satelor, împinge milioane de oameni să fugă”. Zeci de mii și-au pierdut deja viața, a spus Van der Bellen. „În timp ce deschidem festivalul astăzi, familiile din orașele ucrainene se țin în subsoluri și în adăposturile antiaeriene”.

„Nu suntem vasalii lui Putin. Guvernele trecute „nu au văzut, au ignorat” pericolul dependenței, iar politica și afacerile „au făcut greșeli aici”, a recunoscut Van der Bellen. „Și da, m-am păcălit și eu însumi – îl judecasem pe Putin altfel”.

1 comentariu

 1. GRESIT!
  Voi aparati o Ucraina neonazista care, de 8 ani, terorizeaza si comite crime in Dombas…
  Probabil din cauza ca Adolf Hitler a fost austriac…

  Urmariti un documentar facut de o jurnalista franceza la mai putin de un an de la inceperea terorii in Donbas:
  Opt ani de teroare, pentru cei din Donbass, din partea armatei ucrainene si, in special, din partea batalionului nazist Azov(2014-2022).
  Despre lucrurile astea, propaganda rusofoba din Romania, din UE si din intreaga lume, nu a scos niciun cuvintel pentru ca victime erau civili rusi…
  Cand e vorba de slugile SUA, de nazistii ucraineni, propaganda rusofoba a sarit de cur in sus…

  Video subtitrat in romana cu un documentar facut de o jurnalista franceza:

  https://www.youtube.com/watch?v=twWyxRpeolY

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button