Internațional

Premierul Ucrainei așteaptă o Rusie democratizată: „Reconcilierea cu Rusia nu este posibilă în „următorii 100 de ani”

Rusia trebuie mai întâi să se schimbe, să fie democratizată, demilitarizată și denuclearizată, spune premierul Denys Shmyhal.

Premierul ucrainean a declarat că o reconciliere între Moscova și Kiev nu este posibilă în următorul secol.

„Reconciliere, cooperare – Nu, nu în următoarea sută de ani. Rusia trebuie mai întâi să se schimbe, să fie democratizată, demilitarizată și denuclearizată”, a declarat Denys Shmyhal într-un interviu pentru săptămânalul german Focus.

Întrebat despre cum ar trebui să fie dezarmată Rusia, Shmyhal a enumerat ca perspective alte sancțiuni, refuzul de a coopera cu Rusia, confiscarea bunurilor rusești și un ajutor militar suplimentar pentru Ucraina.

Shmyhal a mai spus că înghețarea conflictului dintre Moscova și Kiev pentru a opri alte vărsări de sânge este inacceptabilă din partea Ucrainei, deoarece „va juca doar pe mâna Rusiei și va duce la un alt război mare”.

Shmyhal a negat în continuare posibilitatea ca Ucraina să cedeze oricare dintre teritoriile sale Rusiei, spunând: „Societatea nu va permite acest lucru. Mii dintre cei mai buni oameni ai noștri au murit pentru ca noi să căutăm un compromis cu un terorist și un agresor sângeros care șantajează întreaga lume.”

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button